Record aantal zzp’ers in het jaar 2020

Het pas gestarte jaar 2020 s begonnen met een record aantal van ruim 1.327.000 zzp’ers oftewel de zzp-markt is dagelijks nog steeds groeiende.

Vanwege de aanhoudende, goede economische omstandigheden en nijpende krapte op de arbeidsmarkt in meerdere bedrijfssectoren, groeit niet alleen het aantal zzp’ers maar zitten ook de tarieven enorm in de lift. Een goed voorbeeld daarvan zijn bijvoorbeeld de gouden tijden voor zzp-loodgieters vanwege de enorme vraag naar vakmensen door veel lopende bouwprojecten.

Een van de zzp-loodgieters zegt daar het volgende over: “Ik reken met gemak 80 euro per uur. En ik maak gerust 80 uur per week, dus ik verdien een heel goede boterham.” Als ik bij iemand thuiskom, zijn ze wel eens verbaasd. Laatst was ik bij een advocaat en die zei: “Ik heb het foute vak gekozen. Jij verdient meer dan ik. Dat komt alleen omdat er veel gebouwd wordt en omdat loodgieters zo schaars zijn.”

Deze gouden tijden gelden uiteraard niet alleen voor loodgieters, maar ook andere beroepsgroepen.

Hoewel de mogelijkheden om zelfstandig te gaan ondernemen dus volop aanwezig zijn en ook de tarieven in een stijgende lijn zitten, twijfelen nog steeds veel mensen over het zelfstandig ondernemerschap. Dit heeft vaak te maken met onbekendheid omtrent het ondernemen en alle facetten die daarbij horen. 

Bij Durana Advies kunt u altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om eens over gedachten te komen wisselen omtrent de vraag of het ondernemerschap ook voor u interessant kan zijn gezien uw vakgebied en uiteraard bijbehorende vaardigheden.