Ondernemers vragen geen advies

Volgens een recent onderzoek van de Kamer van Koophandel (KVK) blijkt ruim de helft van de ondernemers in Nederland geen advies te vragen bij vraagstukken omtrent hun onderneming.

Hoewel daarnaast het merendeel van de ondernemers (52%) blijkens hetzelfde onderzoek zich heeft voorgenomen om in de toekomst eerder hulp te gaan vragen, is het uiterst opvallend dat 38% van de ondernemers aangeeft niet goed te weten waar ze terecht kunnen met inhoudelijke vragen over hun onderneming.

Bijna 90% van de ondernemers loopt rond met ondernemersvragen. 70% zelfs met twee vragen of meer. De meest relevante ondernemersvraag voor zzp’ers is “Hoe kom ik aan klanten?”. Daarnaast lopen ondernemers rond met vragen over bijvoorbeeld bedrijfsoverdracht, het vinden van personeel, het inzetten van social media, het vinden van relevante informatie over wet- en regelgeving en hoe je als ondernemer moet omgaan met aansprakelijkheid.

Bij Durana Advies kunt u altijd vrijblijvend terecht met al uw vragen omtrent uw onderneming en kunt u tijdens een dergelijk gesprek met ons sparren over al uw ondernemersvragen.